Êtes-vous un professionnel ?

accès à la section réservée

Roberto's - Abu Dhabi

Abu Dhabi par Bishop Design LLC

Êtes-vous un professionnel ?

accès à la section réservée

Roberto's - Abu Dhabi

Abu Dhabi par Bishop Design LLC

Année 2017
Abu Dhabi - EAU

Le désire de donner une direction nouvelle et excitante au design d'une marque très connue, en créant une décoration intérieure intelligente et flexible qui puissent continuer à satisfaire les besoins de sa clientèle loyale et attirer aussi de nouveaux amateurs. Un restaurant élégant où les panneaux muraux 3d "favo", avec, integrés, les luminaires muraux "favo curve luce", créent une parois très charmante qui encadre une de ses différentes alcôves.

Description
de l'exposé des architectes

Client Brief:

"The Client brief was to establish and create a new exciting direction and natural evolution of the previously designed brand. It was also a Client requirement to develop a new visually stimulating and exciting lounge offering to be incorporated into the interior, however still sympathetic to the brands origins and to the interior which it was an integral part. The venue was to have a variation in seating types - incorporating both a dining and lounge dining experience. Tables were required to be adaptable to a multitude of differing configurations and versatile to the customer’s needs. The venue was to be visually sumptuous and sympathetic to the food offering, therefore, a fresh sophisticated refinement was applied through the design styling which encapsulated the very essence of what Roberto’s is and was to become, all achieved through the thoughtfully developed interior detailing, elegantly crafted materials, dynamic ceiling and lighting features, sophisticated furniture selections and the aesthetic palette applied.

Project Overview:

The project is located in The Galleria Mall complex, connected to the Rosewood Hotel, Abu Dhabi and encompasses a total area of 800sqm. The project called for an intelligent and dynamic design solution which stretched beyond the requirements and deliverables as set out by the brand. The food offering was envisioned to captivate and excite the potential clientele and target market whilst still maintaining the integrity and brand identity of the design and its established local and international patronage. The new venue focused on, not just creating a unique identity for this particular venue, moreover, it was to create, evolve, develop, and establish a fresh innovative direction complementing the already successful brand created previously in its neighboring emirate of Dubai. The design direction in itself was perceived to become, or offer itself, as a viable international franchise. The design introduced a variety of new and visually diverse material finishes, intricate detailing, inspired ceiling and lighting solutions, three-dimensional stamp flooring and intricate wall dynamics. Interior features in particular to highlight were the complex yet visually dynamic ceilings within the lounge bar area, three dimensional leather and stone wall paneling with integrated lighting features, VIP personalized bottle vault and cigar humidor, elegant Swarovski and Moooi decorative lighting solutions, vertical gardens, use of lava stone in varying colors coupled together by the use of subtlety upholstered column and wall features and the diverse use of materials and finishes."

matériaux

détails

Roberto's - Abu Dhabi
Architecture d'intérieur: Bishop Design LLC 
Consultant Matériaux: Kens & Company
Photos: ©Michael Kruger
Photos gracieuseté de Roberto's - Abu Dhabi
Tous droits réservés.

textures

matériaux

détails

Roberto's - Abu Dhabi
Architecture d'intérieur: Bishop Design LLC 
Consultant Matériaux: Kens & Company
Photos: ©Michael Kruger
Photos gracieuseté de Roberto's - Abu Dhabi
Tous droits réservés.

retour à la liste des projets